Росіяни в паніці через прорив українських воїнів на лівий берег Херсонщини / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російські загарбницькі сили зберігають значні артилерійські спроможності для завдання ударів у нижній течії Дніпра Херсонської області. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Упродовж останнього тижня посилилися бойові дії біля берегів у пониззі течії річки Дніпро. Україна приділяє високого пріоритету операціям у цьому секторі, створюючи невеликі укріплені плацдарми на східному березі, який вона контролює з літа", - йдеться в повідомленні.

Водночас, імовірно, що Росія перебуває у стані бойової готовності у зв'язку з можливістю атак через річку з того часу, як її сили були виведені з західного берега 12 місяців тому.

Відео дня

Як зазначає розвідка, ця місцевість перебуває під контролем російської нещодавно створеної 18-ї загальновійськової армії після того, як деякі підрозділи, які раніше перебували у цьому районі, були відведені в напрямку Оріхова на схід.

"Як і в більшості секторів, майже напевно, що вирішальним фактором виступає здатність учасників бойових дій вести точний, інтенсивний артилерійський вогонь. Попередні ознаки вказують, що Росія зберігає значні артилерійські спроможності в межах досяжності річки", - наголошується в повідомленні.

Війна в Україні - ситуація на Херсонщині

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти у паніці через прорив українських воїнів на лівий берег Херсонської області.

Інститут вивчення війни (ISW) зазначає, що окупанти переконують, що прорив ЗСУ на лівий берег не такий глобальний, тож причин для паніки немає. Втім, серед загарбників сполоханість лише посилюється.

Натомість українські військові, які беруть участь у наземних операціях на лівобережжі Херсонщини, заявили про ведення боїв за повний контроль над селом Кринки (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро).

Начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що на Херсонщині Сили оборони проводять бойову роботу, про результати якої ще рано говорити. Для цього потрібно досягти "закріпленого результату".

Вас також можуть зацікавити новини: