Окупанти рвуться до Авдіївки як навіжені /фото телеграм канал Ганна Маляр

Окупаційні війська РФ, ймовірно, готуються до нової хвилі атак у районі Авдіївки, попри свої великі втрати у техніці та живій силі.

Як повідомляють аналітики Інституту вивчення війни у своєму звіті, загарбники готуються перейти до лобових атак під керівництвом піхоти після важкої артилерійської підготовки, щоб компенсувати тяжкі втрати техніки в Авдіївці у жовтні.

Пов'язаний із Кремлем російський блогер заявив про істотне уповільнення темпів атак окупантів на північ і південь від Авдіївки. У цьому районі ворог завдає ударів по українських передових позиціях і ближніх тилах.

Відео дня

"Російські сили, можливо, проводять кампанію з перехоплення українських об'єктів у районі Авдіївки, але цей сильний вогонь, найімовірніше, є повітряною та артилерійською підготовкою до поля бою перед новою хвилею російських атак", — вважають аналітики.

Проект геолокації з відкритим вихідним кодом GeoConfirmed використав комерційно доступні супутникові знімки, щоб підтвердити, що з 9 жовтня російські війська отримали щонайменше 197 пошкоджених та знищених транспортних засобів, втративши:

  • 99 транспортних засобів під час першої хвилі атак з 9 по 13 жовтня;
  • 94 транспортних засоби під час другої хвилі з 14 по 23 жовтня;
  • чотири підтверджених та 18 потенційно втрачених автомобілів з 24 по 31 жовтня.

Аналітики GeoConfirmed назвали втрати окупантів під Авдіївкою як найбільші за такі стислі терміни з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Оборона Авдіївки - останні новини

Днями New York Times також назвав бої за Авдіївку найдорожчими для Росії в повномасштабній війні. Українські воїни з артилерії знищують колони російської бронетехніки і піхоту військ РФ в дуже великих масштабах ще на підступах до міста.

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш переконаний, що третя хвиля штурмів міста буде ще важчою, оскільки ворог вчиться на своїх помилках.

Вас також можуть зацікавити новини: