Окупанти формують угруповання з різних підрозділів на Купʼянському напрямку / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська концентрують сили на Купʼянському напрямку. У ворога спостерігаються великі проблеми з особовим складом, тому російське угруповання там є різношерстним.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. За його словами, окупанти не мають можливості підтягувати більш-менш монолітні угруповання, тому стягують на той напрямок всі підрозділи, які можуть знайти.

"Це підрозділи й повітряно-десантні, і мотострілецькі, і БАРС, і територіальних військ, і армійських корпусів "народних міліцій". Туди направляють підрозділи різних ПВК: крім "Вагнера", там є "Факел", "Ветерани", "Патріот" та інші. Вони ще використовували роти "Шторм Z", куди набиралися громадяни Росії, у яких є питання з законом", – розповів він.

Відео дня

Речник Східного угруповання військ наголосив, що ворог намагається бути активним на Купʼянському напрямку. Противник отримує потужну вогневу відповідь.

"За цю добу ворог робив шість спроб штурмувати наші позиції, 522 рази завдав артилерійських ударів та 23 авіаудари. Російські війська отримали потужну вогневу відповідь: 52 окупанти знищені, 85 поранено, 4 взято у полон. Також відмінусували танк Т-72, БТР-70, міномет, станцію РЕБ та один командно-спостережний пункт противника", – додав Череватий.

Війна в Україні: актуальні новини

Протягом дня, 1 червня, українські військові відбили на східному фронті 19 ворожих атак. У Генеральному штабі зауважили, що противник вів безуспішні наступальні дії на Куп’янському, Лиманському та Мар’їнському напрямках.

Водночас у Чорне море вийшов російський фрегат "Адмірал Ессен", який "послали" захисники острова Зміїний. Зазначається, що на його борту є ракети "Калібр". В ОК "Південь" уточнили, що станом на 18:00 в Чорному морі перебували два надводних та два підводних ракетоносії із загальним залпом в 24 ракети типу "Калібр". 

Вас також можуть зацікавити новини: