Барабаш пояснив, чому Авдіївка для росіян настільки важлива / Телеграм канал Ганна Маляр

Яка зараз ситуація в Авдіївці та чому росіяни докладають таких зусиль для захоплення міста, розповів голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в інтерв’ю "Громадському".

Відповідаючи на питання про те, яка частина території міста зайнята російськими окупантами, Барабаш зазначив, що у місто заходять численні диверсійно-розвідувальні групи, українські військові їх ліквідовують та знешкоджують.

"Окупанти можуть десь у місті перебувати, на околицях, у старій частині міста, але про захоплення такої великої частини міста не йдеться. Дуже багато аналітиків, на жаль, використовують дані російської федерації, мене це хвилює. Наразі є бої в Садовому товаристві, біля Авдіївського коксохімічного заводу", - розповів він.

Відео дня

За його словами, намагання росіян захопити Авдіївку – це політичне рішення, ухвалене у Кремлі

"Ми бачимо ці дедлайни із захоплення міста, скільки разів вони їх змінювали. Минулого року росіяни планували захопити місто напередодні дня народження Володимира Путіна (7 жовтня). Потім ішлося про 14 грудня, але не склалося. Потім — Новий рік, а зараз — відклали захоплення до президентських виборів у РФ, які відбудуться в березні 2024 року", - зазначив він.

Барабаш наголосив, що окупанти будуть робити все можливе саме до цієї дати, бо "інших варіантів у них немає". Адже в Росії не існує жодної людини, яка б зараз дала команду зупинити ці наступи, окрім Путіна, наголосив голова Авдіївської ВЦА.

Що відбувається в Авдіївці

Раніше ЗМІ писали, Україна для посилення оборони міста направила в Авдіївку одну з найсильніших своїх бригад - 3-тю десантно-штурмову.

На думку ветерана АТО Євгена Дикого, якщо не станеться жодного дива, Україна найближчим часом вийде з Авдіївки Донецької області. Він вважає, що це рішення буде ухвалено після перерізання РФ останньої дороги до міста. 

На думку військового експерта BILD Юліана Рьопке, Авдіївка може впасти найближчими днями або тижнями. Він зазначив, що становище стає критичним для українських захисників.

Вас також можуть зацікавити новини: