Росіяни почали рити тунелі / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Те, що російські війська взялися рити тунелі, щоб дістатися до українських позицій, дуже небезпечна практика, вважає військовий експерт Олег Жданов.

"Це серйозна небезпека... Дійсно, це проблема, тому що вони можуть вискакувати у безпосередній близькості від наших позицій.  Відповідно, це буде фактор раптовості для наших військових", - зазначив він.

Говорячи про швидкість риття тунелів, Жданов заявив, що визначити її складно: "Скільки людей махають лопатами, чи застосовуються засоби малої механізації при ритті. Я думаю, що застосовується. Плюс - які грунти. Швидкість може сильно відрізнятися".

Відео дня

При цьому експерт додав, що потрібно для знищення ворожих тунелів:

"Подивимося, як будуть боротися з цими тунелями. Найефективніший спосіб - артилерія. Але для цього потрібно, щоб розвідка добре попрацювала і визначила, де ці тунелі, де входи/виходи, щоб їх обвалити за допомогою мінометного або артилерійського вогню".

"Тактика кротів" - нова тактика росіян у районі Авдіївки - 

Раніше Жданов заявляв, що російські війська почали застосовувати нову тактику з метою оточити Авдіївку в Донецькій області. Йдеться про "тактику кротів":

"У районі Авдіївки окупанти почали застосовувати тактику кротів, вони риють тунелі до наших позицій, щоб таємно підібратися ближче і вискочити з цього тунелю перед нашими окопами".

Вас також можуть зацікавити новини: