Росіяни показали своє відео інциденту з есмінцем Defender / скріншот

ФСБ РФ оприлюднила відео інциденту з британським есмінцем Defender в українських водах біля окупованого Криму.

Відеоролик опублікували російські державні ЗМІ, очевидно він знятий на борту одного зі сторожових кораблів РФ.  На відео чутно переговори російських прикордонників з екіпажем британського есмінця.

Росіяни вимагають від британців покинути акваторію, а після заявляють, що відкривають «попереджувальний вогонь».

"Обстріл" британського корабля росіянами: що сталося

Читайте такожІнцидент з британським кораблем Defender: у РФ пригрозили "бомбити по цілі"

Як повідомляв УНІАН, 18 червня в Одеський порт увійшли британський есмінець HMS Defender і фрегат ВМС Нідерландів HNLMS Evertsen F805.

22 червня сили спецоперацій України, Великої Британії та США провели спільне тренування на британському есмінці Defender.

23 червня в Міністерстві оборони РФ заявили, що російські військові кораблі відкрили попереджувальну стрілянину по есмінцю Військово-Морських сил Великої Британії Defender біля берегів окупованого Росією Криму.

Також, за даними Міноборони Росії, бомбардувальник Су-24М виконав попереджувальне бомбометання для зупинки нібито порушення "російського державного кордону" в Чорному морі.

Своєю чергою в Міноборони Великої Британії заявили, що російські військові не стріляли по британському есмінцю в Чорному морі. У Британії заявили, що росіяни проводили навчання з гарматної стрільби в Чорному морі і заздалегідь повідомили про свої плани.

Британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що есмінець Defender здійснював проходження в українських водах у Чорному морі. Він нагадав, що Велика Британія не визнає анексію Криму і «російські кордони» в Криму.