REUTERS

Сьогодні під час обстрілу бойовиками позицій Об’єднаних сил на Донбасі поранено українського бійця.

Про це повідомляється на сторінці штабу операції ОС у Facebook.

«Біля населеного пункту Оріхове противник вів вогонь з артилерійських систем та мінометів, внаслідок чого один наш захисник отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБойовики не пропускають людей на КПВВ, посилаючись на карантин – прикордонники

Зазначається, що підрозділи Об’єднаних сил, використовуючи наявні вогневі засоби, дали збройним формуванням Російської Федерації адекватну відповідь. Втрати окупантів уточнюються.

Загалом, від початку поточної доби і станом на 12:00 збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, в більшості випадків використовуючи заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння.

Так, зранку на Донецькому напрямку терористи двічі обстріляли позиції українських захисників поблизу Авдіївки з мінометів 82-го калібру, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Аналогічне озброєння окупаційні війська застосовували під час обстрілу оборонців Павлополя. Крім того, 13 обстрілів позицій українських бійців на Луганському напрямку окупанти здійснили у період з 05:00 по 06:30. З важкого озброєння, включаючи 152 мм та 122 мм артилерійські системи, міномети 120-го та 82-го калібрів, російські окупаційні війська вели обстріл позицій українських бійців поблизу населених пунктів Оріхове, Хутір Вільний, Новоолександрівка, Троїцьке, Шуми та Попасна. Серед іншого терористи використовували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю поблизу Троїцького, Хутора Вільний та Попасної.