Російські окупанти несуть величезні втрати в Україні / фото REUTERS

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну було ліквідовано сімох генералів РФ. Для порівняння: за 10 років війни в Афганістані вбито було п'ять радянських генералів.

Ліквідовані в Україні російські генерали:

  • Магомед Тушаєв;
  • Андрій Суховецький;
  • Віталій Герасимов;
  • Андрій Колесніков;
  • Олег Мітяєв;
  • Андрій Мордвичев;
  • Якова Рязанцев.

Навіть якщо порівнювати з Другою Світовою війною це число величезне, пояснює "Новостям Донбасса" військовий експерт Олег Жданов. 

Як відомо, генерал - це вище військове звання в РФ, на одного такого припадає дивізія загальною чисельністю до 15 тисяч військових. Основною причиною високої смертності серед генералів в Україні Жданов називає погане постачання і комунікацію.

Відео дня

"Для того, щоб мати реальну картину Генеральний штаб Росії змушує органи управління дивізією висуватися якомога ближче до військ, щоб була реальна картина. Також вони змушені бути силою наказу і примушувати особовий склад до участі в бойових діях, а тому вони змушені перебувати якомога ближче до місця ведення бойових дій. Відповідно, вони потрапляють під вогневе ураження ЗСУ", - пояснює він.

Ліквідацію в Україні семи російських генералів експерт називає колосальною втратою для стани-агресора. За його словами, армія РФ побудована за жорстким принципом єдиноначальності - роль командира в системі управління визначальна.

"Його смерть - це трагедія для особового складу. Навіть якщо буде призначений заступник, то він може не користуватися таким авторитетом, у нього немає таких ділових якостей, як були у його попередника. І, відповідно, людина починає приймати рішення зовсім в іншому стилі, що дуже погано позначається на керованості військами й на виконанні ними бойових завдань", - резюмував він.

За оцінками Генштабу, станом на ранок 27 березня загальні втрати особового складу РФ в Україні становлять близько 16,6 тисячі осіб.

Напередодні в Генштабі ЗСУ заявили, що окупанти намагаються вирішити проблеми з логістикою та забезпеченням.