УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков заявляє, що російських окупаційних сил в Україні ще багато, але вони вже втратили ініціативу.

Про це він повідомив у соціальній мережі Facebook.

"Ситуація на фронті є і буде непростою. Російських окупантів багато. Поки. Але вони вже втратили ініціативу. Наші воїни здійснюють активну оборону і проводять успішні контратаки на всіх напрямках. Відео втечі російських танкових підрозділів під Броварами закарбується у всьому світі як реальний стан "другої армії" планети", - заявив міністр.

"Колись славетна Таманська дивізія, створена свого часу у Харкові, схоже, під Харковом свій "славетний" шлях і закінчить. Як і Кантемирівська", - додав міністр.

Також він відзначив, що на Чернігівщині українські захисники і захисниці суттєво посилилися трофейною російською бронетехнікою, а Повітряні сили продовжують нищити літаки противника.

"Отримавши відсіч на полі бою, ворог посилює терористичні напади, вбиває мирних жителів. Систематичні удари по Харкову, атака з неба на Дніпро, Луцьк, Івано-Франківськ та інші міста тому докази. По всім військовим злочинцям буде проведена відповідна робота, жоден не сховається", - наголошує Резніков.

Він зазначив, що дуже складною є ситуація у Маріуполі, бо ворог тримає місто у заручниках, влаштувавши справжній акт геноциду.

"Ми намагаємося забезпечити гуманітарні коридори. Але це надзвичайно складно – росіяни бомбардують місто навіть під час офіційних перемовин. У них немає ні гідності, ні честі, ні милосердя", - заявив міністр.

"На тимчасово зайнятих територіях півдня України ворог намагається розгорнути поліцейську інфраструктуру. Впевнений – доведеться згортати. Швидко", - зазначив Резніков.

Вас також можуть зацікавити новини: