Російські війська в Херсоні / фото REUTERS

Ситуація в Херсоні та області напружена, окупанти мають намір провести там псевдореферндум для створення "ХНР".

Слідкуйте за онлайн-трансляцією того, що відбувається в Херсоні та області в суботу, 23 квітня.

21:32 З Херсонщини на Криворіжжя 23 квітня евакуювали понад 600 людей.

Відео дня

21:02 Головні новини за 23 квітня ЗСУ знищили управління 49 Загальновійськової Армії РФ, які були розміщені недалеко від лінії зіткнення на Херсонщині, повідомило ГУ розвідки Міністерства оборони України. На Херсонщині військові РФ спустошили елеватор у селищі Новоолексіївка та вивезли все зерно до Криму, повідомила омбудсменка Денісова. Близько двохсот жителів селищ на Херсонщині отримали пенсії. Загальна сума виплат склала 530 тисяч грн. Військові РФ розпочали примусову мобілізацію на захопленій території Херсонської області. Через це заборонили виїзди з регіону навіть до Росії.

20:04 "Якщо буде знищено наших людей у ​​Маріуполі, якщо буде оголошено референдум на будь-яких окупованих територіях України, Україна вийде з будь-яких переговорів", – Володимир Зеленський

19:38 На Херсонщині двоє людей підірвалися на розтяжці, повідомив перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський. Травмовані зараз перебувають у лікарні.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 23 квітня (онлайн)

18:46 Близько двохсот жителів селищ на Херсонщині отримали пенсії. Їх виплачували у декілька етапів. Загальна сума виплат складає 530 тис.грн - Херсонська ОВА.  

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 23 квітня (онлайн)

17:58 У Херсоні до геріатричної та фтизіопульмонологічної медичних центрів привезли паски. У Херсоні до міського геріатричного центру та фтизіопульмонологічного медичного центру волонтери Червоного хреста передали паски для їхніх літніх підопічних та медперсоналу.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 23 квітня (онлайн)

16:49 Внаслідок вчорашнього удару по пункту управління окупантів на Херсонщині було знищено двох генералів окупантів Українська розвідка повідомляє, що 22 квітня 2022 року ЗСУ завдали нищівного удару по передовому пункту управління 49 Загальновійськової армії російських окупаційних сил, який усупереч бойовим установкам та здоровому глузду був розміщений на незначному віддаленні від лінії бойового зіткнення в Херсонській області.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 23 квітня (онлайн)

16:07 Комендантська година у регіонах України у Великодню ніч.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 23 квітня (онлайн)

15:48 Окупанти розпочали примусову мобілізацію, зокрема медиків, на захоплених територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей — ГУР. Окупанти проводять мобілізацію українських медиків, які залишаються на окупованих територіях. Зокрема, у місті Вовчанськ (Харківська область) у первинній медико-санітарній допомозі молодший медичний персонал примусово відправляється на передову для надання першої медичної допомоги російським пораненим. У разі відмови медикам загрожують розстрілом. Также розпочато мобілізаційні заходи щодо молоді з-поміж місцевого населення на окупованих територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

Херсон сьогодні: що відбувається у місті та області 23 квітня (онлайн)

15:12 На Херсонщині і Миколаївщині російські війська продовжують обороняти зайняті рубежі, підтягувати та переформатовувати сили, імовірно готуючись до виходу на адмінкордони Херсонської області. Населені пункти, що перебувають під контролем військових РФ, вони самі ж обстрілюють та залякують жителів. Продовжується пропаганда так званого "референдуму" та створення псевдореспубліки - оперативне командування "Південь".

13:09 На Херсонщині та Миколаївщині російські війська продовжують обороняти зайняті рубежі, підтягувати та переформатовувати сили, імовірно готуючись до виходу на адмінкордони Херсонської області. Населені пункти, що перебувають під контролем військових РФ, вони самі ж обстрілюють та залякують жителів. Продовжується пропаганда референдуму та створення псевдореспубліки - оперативне командування "Південь".

12:20 На Херсонщині військові РФ спустошили елеватор у селищі Новоолексіївка та вивезли все зерно до Криму, - омбудсменка Денісова.

11:27 У тимчасово окупованому Херсоні випускники шкіл не зможуть скласти мультипредметний тест. Жителька Херсона написала лист освітньому омбудсмену Сергію Горбачову та отримала відповідь: "Поки місто Херсон є тимчасово окупованим, то провести там мультитест немає змоги".

09:20 На Херсонщині Великодні служби будуть зранку. В кожному храмі в залежності від громади та зручності в цей непростий час. Дізнатися про конкретний час можна в самому храмі, і з їхніх оголошень в соцмережах, на сторінках священиків храмів - управління Херсонської єпархії Православної церкви України

09:10 У Херсоні 23 квітня на 24 маршрутах працюють 128 автобусів. Також на міські лінії вийшли 12 тролейбусів - міська рада.

01:50 У Херсоні знову чутно вибухи. Звуки долинають з боку сектору Чорнобаївки.

00:35 у Херсоні чути вибухи. Найімовірніше це були відльоти у бік Миколаєва.

00:10 Збройні сили України провели успішну операцію на Херсонщині, знищивши півсотні офіцерів РФ.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"З приємних новин: ми накрили передовий командний пункт армійського рівня в Херсонській області. Там було близько 50 старших російських офіцерів. Доля їх не відома, але вибухало голосно", - розповів він.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляла про намір російських окупаційних військ провести у Херсонській області псевдореферендум для створення так званої "ХНР" у період з 1 травня по 10 травня. За її словами, в Херсоні планують використовувати схему псевдореферендумів, які проводили окупанти в 2014 році в Луганську і Донецьку, коли замість будь-якого виявлення влади народу була створена лише картинка для російського телебачення.

Вас також можуть зацікавити новини: