Чому росіян назвали орками / The Lord of the Rings : The Two Towers

Повномасштабна війна в Україні змусила людей з усього світу інакше поглянути на твори літератури. У книзі письменника Джона Толкіна можна знайти кілька дивовижних аналогій з тим, що відбувається в нашій країні.

УНІАН вивчив Всесвіт "Володаря кілець" і готовий поділитися з вами цікавими збігами.

Що означає слово орки - ідентифікація росіян

Однією з найбільш відомих характеристик орків вважається опис, даний Джоном Толкіном в трилогії "Володар кілець". У книзі сказано, що орки - брудні неотесані істоти, інтелектуальні можливості яких навряд чи можуть конкурувати з рівнем розвитку придорожньої каменюки.

Відео дня

Для того, щоб зрозуміти всю суть таких міфічних істот, досить згадати епізод, коли орки за наказом Сарумана зруйнували священний ліс мирних ентів лише тому, що їм для палива потрібні були дерева. Їх не збентежило нічого: ні краса та невинність природи, ні доброзичливість місцевих жителів, ні жорстокість цього вчинку. Орки сліпо йдуть за своїм повелителем, не думають і не мислять самостійно, смиренно виконуючи будь-які його накази.

У цьому контексті варто розуміти, що енти - представники стародавньої раси, зовнішній вигляд істот нагадує дерева. Існує думка, ніби Толкін обдарував кожного ента особистими якостями рослини, за якою той доглядає. Енти володіють неймовірною силою - можуть розривати на шматки скелі і камені, а шкіра і плоть їх, схожі на дерево, ускладнюють нанесення будь-якої шкоди. Міфічні істоти невбивані, а один їх легкий стусан може вбити будь-якого орка.

Як виглядає орк в очах населення Землі

На даний момент орками називають себе і деякі росіяни, пишаючись цим прізвиськом, і вважаючи своїми головними якостями страхітливий вигляд, безжалісність і жорстокість.

Згідно з легендою, розказаною Толкіном, орки - це понівечені ельфи. Ті, хто постраждав від жахливих тортур і втратив людську сутність. Після довгих знущань і "перевиховання" колись чуттєві і чуйні створення перетворилися на брудних, неотесаних і кровожерливих звірів, відмінна риса яких - убогість і відсутність серця.

Зараз орками російських військових називають не тільки жителі України, а й офіційні особи - мери міст, депутати і ближнє коло президента. Так само точно їх ідентифікують і за кордоном - в різних джерелах зарубіжних ЗМІ нескладно знайти таке визначення.

Вас також можуть зацікавити новини: