ШІ не вважає, що РФ відмовиться від спроб захопити Україну після смерті Путіна / фото REUTERS

Штучний інтелект ChatGPT не впевнений, що розв'язана Росією війна проти України закінчиться в 2023 році.

Таку відповідь отримали журналісти видання Liga.Tech, запитавши у чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT, коли закінчиться війна в Україні. Він відповів, що ситуація є "складною та багатогранною", тож важко спрогнозувати, коли все завершиться.

"Хоча дипломатичні зусилля тривають, прогрес у досягненні тривалого припинення вогню та розв'язання основних проблем, які призвели до конфлікту, незначний. Цілком можливо, що війна може тривати після 2023 року, якщо не стануться значні зміни в політичній та дипломатичній ситуації", - сказав ChatGPT.

Штучний інтелект також сумнівається, що Росія обов'язково завершить бойові дії після смерті глави Кремля Володимира Путіна. Чат-бот вважає, що тривалість війни визначається багатьма факторами, а дії та рішення окремої особи є лише одним із них.

"Тривалість конфлікту визначається різними факторами, і дії та рішення окремої особи, навіть такої "могутньої", як президент Росії, є лише одним із багатьох факторів, які можуть вплинути на хід війни. Важливо зазначити, що війна в Україні є складною проблемою з глибокими історичними, політичними та економічними коренями, і її вирішення, ймовірно, вимагатиме багатогранного підходу", - відповів штучний інтелект.

Щодо чуток про серйозні хвороби Путіна, чат-бот радить все ж користуватися офіційною інформацією, а не здогадками.

"Російська конституція вимагає, щоб президент проінформував Раду Федерації про свою неспроможність. Поки що офіційної інформації про те, що Путін страждає на серйозну хворобу, немає", - відповів ChatGPT. При цьому чат-бот додав, що інформація про здоров'я світових лідерів зазвичай ретельно охороняється, тому існує ймовірність того, що громадськості відомо не все.

Окрім цього, ChatGPT вважає малоймовірним, що Путін знову спробує захопити Київ, оскільки це призведе до "міжнародного осуду та потенційно тяжких наслідків для Росії".

ChatGPT - що відомо

Чат-бот ChatGPT від компанії OpenAI підкорив інтернет наприкінці 2022 року. Він здатний відповідати на складні питання, видаючи досить деталізований письмовий текст, майже як людина, а також писати прозу, вірші або комп'ютерний код. ChatGPT працює на основі генеративного штучного інтелекту, котрий створює новий контент після навчання на величезних обсягах даних.

Проект ChatGPT - також називають "убивцею Google". Днями стало відомо, що техногігант Google подвоює власні зусилля в області штучного інтелекту Зокрема, компанія стурбована можливостями популярного чат-бота ChatGPT - технологія складає конкуренцію пошуковому движку Google.

Раніше про співпрацю з ChatGPT заговорила компанія Microsoft - її пошуковик Bing уже багато років відстає в порівнянні з Google. Компанія хотіла придбати 49% акцій ChatGPT.

Хвороби Путіна - що відомо

Як повідомляв УНІАН, останнім часом з'являється багато чуток про критичні хвороби російського диктатора Володимира Путіна, хоча в Кремлі намагаються це спростувати.

Зокрема, нещодавно британський таблоїд The Sun, посилаючись на джерело, близьке до Кремля, писав, що в президента Росії є рання стадія хвороби Паркінсона і рак підшлункової залози. За даними видання, також ходять чутки, що в глави Кремля знайшли рак передміхурової залози.

Російський політолог і оглядач Валерій Соловей заявив, що стан здоров'я Володимира Путіна "різко погіршується", адже він страждає низкою критичних захворювань. За словами експерта, у Путіна кілька діагнозів, зокрема - дуже важка онкологія та психічні проблеми. Екс-радник ОПУ Олексій Арестович також заявляв, що точно знає про онкологічне захворювання Путіна.

А раніше в травні 2022 року керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав, що президент РФ серйозно хворий на рак. У січні 2023 року Буданов знову підтвердив, що Путін хворий на рак, і висловив надію на швидку смерть кремлівського диктатора.

Вас також можуть зацікавити новини: