Бойовики блокують рух через КПВВ в Мар'їнці / фото УНІАН

Рух через контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Мар’їнка» залишається заблокованим бойовиками.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України у Facebook.

«Учора гуманітарним коридором Донецьк-Курахове з тимчасово окупованої території прибув лише один чоловік - громадянин Німеччини, якого терористи все ж випустили з ТОТ», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУсіх людей, які застрягли у "сірій зоні" на Донбасі, відправлять на двотижневу обсервацію

У ДПСУ також повідомили, що за минулу добу лінію розмежування на Донбасі перетнули майже 1,2 тис. осіб, а пропуск здійснюється у трьох контрольних пунктах в’їзду-виїзду.

Прикордонники у КПВВ «Новотроїцьке» протягом 7 липня на в'їзд з тимчасово окупованої території України оформили 297 осіб та 35 транспортних засобів. З контрольованої території до ТОТ - 163 особи та 6 транспортних засобів. «Втім, російсько-окупаційна адміністрація продовжувала часткове блокування проїзду. Так, окупанти повернули 34 особи та 2 транспортних засоби. Зі слів громадян, з настанням сутінок перед блокпостом бойовиків залишалися люди, які очікували на пропуск до ТОТУ», - зазначили у ДПСУ.

Також зазначається, що через КПВВ «Станиця Луганська» вчора лінію розмежування в пішому порядку перетнули 723 особи. До тимчасово окупованої території - 366, до контрольованої території - 357.

У Держприкордонслужбі наголошують, що усі громадяни, які прибувають з тимчасово окупованої території, зобов’язані пройти двотижневу самоізоляцію, встановивши мобільний додаток «Дій вдома» або, за їх згоди, двотижневу обсервацію в лікувальних закладах, визначених органами місцевої влади. Від обов’язкової самоізоляції (обсервації) звільняються особи, що слідують через лінію розмежування для здачі зовнішнього незалежного оцінювання за наявності підтверджуючих документів.