Росіяни вербували дітей для збору даних в мобільній грі / ua.depositphotos.com

Російські спецслужби вербували українських дітей для отримання важливої інформації, зокрема, про стратегічні об’єкти. Збір даних відбувався безпосередньо в мобільній грі.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у новій серії твітів, де він перерахував порушені росіянами правила та звичаї ведення війни щодо дітей, які наведені в резолюції Ради Безпеки ООН.

Росія намагалася використати українських дітей, аби ті через мобільну гру несвідомо надавали інформацію про розташування стратегічно важливих об’єктів – йдеться в твіті.

Раніше повідомлялося, як російські спецслужби вербували українських школярів. Зокрема, три таких випадки СБУ зафіксувала в Луцьку. Підлітки фотографували військові об'єкти – у їхніх телефонах знайшли й листування з невідомими російськими абонентами, які "цікавилися" ситуацією у регіоні.

Трибунал для РФ: як російське керівництво відповість за злочини в Україні

Влада Нідерландів готова створити новий трибунал при підтримці ООН для розгляду справ про вторгнення і воєнні злочини РФ в Україні. Як зазначив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хекстр, разом з ЄС Нідерланди будуть шукати міжнародну підтримку і фінансування для трибуналу.

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що путінські поплічники намагатимуться уникнути відповідальності за воєнні злочини. При цьому він вказав, що питання про перемогу України та поразку Росії вже не розглядається, а розглядаються технічні деталі передання злочинців до суду.

Наприкінці листопада 2022 року радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що вже запущено глобальний процес юридичної відповідальності за масові вбивства українців росіянами. 

Вас також можуть зацікавити новини: