Загарбники хочуть анексувати Херсонщину / фото censor.net

Окупанти для організації псевдореферендуму в Херсонській області намагаються купити "голоси" мешканців за паспортні дані.

Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Ярослав Янушевич в ефірі інформаційного телемарафону.

"Херсонці зараз можуть отримати по 10 тис. рублів, нібито за федеральною програмою їм пропонують гуманітарні набори, пенсії. Але все це під паспортні дані. Так само продаються сім–картки, тут лише головне, щоб дали паспорт. Потім на всі ці номери телефонують оператори та агітують за "референдум", - сказав Янушевич.

Відео дня

Він додав, що окупанти вже тричі переносили дату проведення "референдуму", поки йдеться про 11 вересня.

"Вони розуміють що люди не прийдуть і тим більше не проголосують за приєднання до Росії, тому вони шукають різні можливі способи підкупу", - підкреслив Янушевич.

Голова Херсонської ОДА зазначив, що окупанти активно шукають приміщення для проведення "референдуму", намагаються створити виборчі комісії та завозять до області різноманітних політтехнологів.

"Але людей їм не вистачає, тому що керівники освітніх закладів і освітяни наші відмовляються брати участь у цьому псевдореферендумі. Там, де окупанти намагаються тиснути на керівників шкіл, самі вчителі вже відмовляються до них дослухатися", – підкреслив Янушевич.

Він зазначив, що представники окупаційної влади Херсонщини їздять по громадам та агітують людей за приєднання до РФ.

"Дійшло до того, що вони навіть можуть давати паспорт (російський) не лише жителям Херсонщини, а будь-кому. Їм головне набрати кількість, масовку і зробити картинку, щоб її потім продати своїм громадянам (росіянам - УНІАН)", - акцентував Янушевич.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні 8 серпня радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що Росія розглядає можливість провести на окупованих територіях замість "референдуму" "голосування на дому".

Вас також можуть зацікавити новини: