Ворог хоче залякати українців, вважає радниця Андрія Єрмака / фото flickr.com/bwjones

Відео зі звірячою стратою українського полоненого російськими окупантами - це інформаційно-психологічна операція (ІПСО), метою якої є залякування.

Відео, на якому зазнято страту, показує всю сутність держави-терориста - РФ, написала радниця очільника Офісу президента Андрія Єрмака Дарія Зарівна. "Про відео. Воно остаточно дегуманізує і демонструє всю сутність країни-терориста. Але важливо розуміти мету. Це ІПСО, мета якого - залякування", - йдеться у повідомленні.

На її думку, цільовою аудиторію ролику є не лише українська держава, а і жителі країн Заходу. Зарівна підкреслила, що таке на нас не діє. "Такого бояться росіяни, але не ми", - підкреслила радниця Єрмака.

Відео дня

Страта українського воїна окупантами - що треба знати

У мережі 11 квітня ввечері опублікували відеоролик, на якому було зазнято, як росіяни відрізають голову військополоненому українцю ножем. Коли один з ворогів почав по-звірячому вбивати нашого воїна, той ще був живий.

У Службі безпеки України повідомили, що вже розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни). 

Андрій Єрмак заявив, що "за все буде відповідь і відповідальність". Пізніше Міністерство закордонних справ України закликало Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду звернути увагу на жорсткий злочин окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: