Експерт розкрив, які танки РФ відправляє на фронт / фото ua.depositphotos.com

За різними даними, у Росії зараз є можливість передавати на фронт до 150 танків на місяць, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"З урахуванням нинішньої інтенсивності втрат, цього достатньо для компенсації втрат впритул, або компенсації "у мінус". Тобто - її відсутність", - написав він.

Експерт упевнений, що показник у 150 танків досягається шляхом розконсервації і відправки у зону бойових дій більш примітивних та простих в технічному плані відновлення (Т-62, Т-54, Т-55).

Відео дня

"Водночас, модернізація Т-72/Т-80/Т-90 не йде феноменально масштабно", - заявив Коваленко.

За його словами, в Росії відсутнє повноцінне серійне виробництво танків:

"Практично всі російські танкові підприємства - це в першу чергу ремонтні бази, але ніяк не виробничі майданчики, що підтверджує деградація технологічних процесів".

Втрати Росії в Україні - скільки РФ позбулася техніки

Як писав УНІАН, спільні Бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення орієнтовно становлять 261 тис.310 чоловік особового складу. За минулу добу українські захисники знищили ще 490 російських окупантів.

Крім того, Росія втратила на полі бою близько: танків - 4 тис. 400, бойових броньованих машин - 8 тис. 562, артилерійських систем - 5 тис. 425, РСЗВ - 730, засоби ППО - 499, літаків - 315, вертольотів - 316, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 4 тис. 383, кораблі /катери - 18, автомобільної техніки та автоцистерн - 7 тис. 866.

Вас також можуть зацікавити новини: