Крістіан Фройдінг пояснив безжальну логіку росіян /колаж УНІАН, фото t.me/V_Zelenskiy_official, скріншот

Російська тактика "м’ясних штурмів", які дають мало результату при великих втратах, вказує, що Москва не вважає за необхідне економити свої військові ресурси. Про це в інтерв’ю Stuttgarter Zeitung заявив керівник Спецштабу з питань України у Міноборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг.

"Це відповідає загальноприйнятій доктрині збройних сил Росії, а також показує, який погляд на гуманність переважає в російських збройних силах: ви хочете досягти успіху, не беручи до уваги втрати людей і матеріальні збитки", – пояснив він.

На думку Фройдінга, така поведінка росіян вказує на те, що російське керівництво не бачить на своєму боці проблем із компенсацією цих втрат.

Відео дня

"На даний момент росіяни, мабуть, впевнені, що їм не потрібно економити сили. Так, Росія має великий потенційний резерв солдатів. Наскільки вони хочуть мобілізувати – це з політичних міркувань наразі важко оцінити, особливо з огляду на майбутні президентські вибори навесні 2024 року. Щодо матеріальних втрат, ми вже бачимо, що моделі 1960-х і 70-х років часто використовуються. Однак такої розхваленої "диво-зброї", як танк Т-14 "Армата", досі не бачили", – зазначив.

Російські втрати в Україні

Як писав УНІАН, 31 жовтня російські втрати у живій силі перетнули позначку у 300 тисяч осіб убитими. Такі підрахунки наводить Генштаб ЗСУ. Крім того, росіяни вже втратили понад 5,2 тисяч танків, 9,8 тисяч бойових бронемашин, 7,2 тисяч артилерійських систем, 9,6 тисяч автомобілів.

Особливо кривавим для росіян став наступ на Авдіївку в жовтні поточного року. Лише за один день 19 жовтня росіяни втратили  по всьому фронту рекордні 1380 осіб, 55 танків та 120 броньованих бойових машин. І основний внесок сюди зробила саме битва за Авдіївку.

Вас також можуть зацікавити новини: