ЗСУ мають успіхи біля Горлівки / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий ЗСУ Євген Ієвлєв заявив, що на більшості напрямках фронту українські захисники працюють над стримуванням російських окупантів.

"На нашій ділянці фронту особливих змін не відбувається. Що ми, що окупанти працюємо над стримуванням противника. Це частина нашої тактики. Адже якщо взяти всю лінію фронту, то на 30-35% напрямків відбуваються прямі стрілкові бої. Все інше - тактика стримування. Часто між нами та противником відстань складає від 850 до 1200 метрів. Ми чекаємо, коли командування віддасть наказ про наступ", - розповів Ієвлєв в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військового, Сили оборони мають успіхи на неподалік окупованої Горлівки.

Відео дня

"Хочу з вами поділитись хорошими новинами, проте без назви населеного пункту. Вчора ввечері спілкувався з побратимами з Бахмутського напрямку. Є інформація, що наші хлопці зайшли в одне місто поряд з нами. Це дуже відоме місто. Поки що офіційної інформації про це немає. Але думаю скоро наше військове командування повідомить про це", - зазначив Ієвлєв.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Як вказується у зведенні Генштабу, окупанти і надалі зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, протягом минулої доби на фронті відбулось близько 40 бойових зіткнень. 

Загалом з початку повномасштабного вторгнення агресор втратив орієнтовно 241 960 осіб.

На думку аналітиків ISW, кампанія Збройних сил України з "перехоплення" російських військових об'єктів у тилу знижує можливості логістики і контрбатарейної оборони росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: