У "Дії" можуть організувати повістки в армію українцям за кілька днів, заявив екс-керівник підрозділу СБУ Костянтин Корсун / колаж УНІАН

Питання розсилки повісток до армії через додаток "Дія" вирішується за кілька днів: при погіршенні ситуації з мобілізацією, відповідний функціонал розробник може "прикрутити" досить швидко.

Про це заявив екс-керівник підрозділу по боротьбі з кіберзлочинністю в СБУ Костянтин Корсун в інтерв'ю Telegraf

За його словами, в технічному плані оновити додаток, щоб через нього приходили повістки, "елементарно". 

Відео дня

"Адже кожен користувач "Дія" ідентифікований з ніг до голови. Якщо ситуація з мобілізацією погіршиться, то запустити цю функцію - це кілька днів", - акцентував Корсун.

Також експерт додав, що в контексті організації інтернет-голосувань в "Дія", у такої ідеї немає перспективи ще мінімум десять років. Раніше подібну ініціативу вже намагалися реалізувати в Німеччині та Молдові, в цілому цим займалися багато країн, але довести справу до кінця ні в кого не вийшло.

Та ж Німеччина в результаті заблокувала можливість такого голосування на рівні парламенту. В Україні, з нинішніми підходами до державного регулювання і розвитком цього напрямку, експерт засумнівався, що щось вийде.

Розсилка повісток в "Дія" - Федоров дав чітку відповідь на питання про це

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров чітко відповів, чи збираються розсилати українцям через "Дію" електронні повістки.

"Не буде повісток в "Дії", - пообіцяв він.

Федоров натякнув, що поки він перебуває на посаді міністра, всі його офіційні заяви і обіцянки виконувалися. 

Вас також можуть зацікавити новини: