"Цвинтар" снарядів РФ у Харкові / фото instagram.com/libkos

У Харкові з'явився цвинтар російських снарядів. Йдеться про боєприпаси, якими країна-агресор понад 9 місяців обстрілює українське місто на сході країни. Фото "кладовища" поділилися фотографи Костянтин та Влада Ліберови в Instagram.

"Це не художня інсталяція чи артпроект. Це "кладовище" снарядів в місті Харків. Так, стільки їх випустила Росія по Харкову з 24 лютого. Стільки їх вдарило по мирному, ні в чому не винному населенню", - йдеться у повідомленні фотографів. 

Місцеві жителі кажуть, що ця гора була ледве не вдвічі більшою, але працівники ДСНС поступово почали її розбирати.

Відео дня

"Майже кожен снаряд з цієї гори - чиєсь зруйноване життя або зруйнована домівка. Вони намагаються нас знищити, але ми все ще стоїмо", - додали Ліберови.

Ситуація на Харківщині

На початку повномасштабної війни проти України російські загарбники окупували значну частину Харківської області. У вересні область було майже повністю звільнено від окупантів.

Та Росія завдає ударів по Харкову та області з повітря, руйнуючи житлову та критично важливу інфраструктуру. 

2 грудня 2022 року Куп’янський та Чугуївський район Харківської області зазнали обстрілів російських загарбників.

На початку грудня повідомлялося, що у Харкові почали відбудовувати Північну Салтівку - район, який найбільше постраждав від рашистських обстрілів. Будівельники одночасно працюють у понад півсотні понівечених будинків.

Вас також можуть зацікавити новини: