У Харкові почали відбудовувати Північну Салтівку - район, який найбільше постраждав від рашистських обстрілів. Будівельники одночасно працюють у понад півсотні понівечених будинків.

Як йдеться в сюжеті ТСН, тим часом комунальники відновлюють водопостачання у багатоповерхівках, бо до своїх осель щодня повертаються люди. Чи реально це - відновити район, де пошкоджено 70% багатоповерхівок, дізнавалися журналісти.

Чорна, обпалена, побита, потрощена - така нині Північна Салтівка. Цьому району Харкова найбільше дісталося ще навесні під час масових артилерійських атак, чи не кожен будинок тут зі слідами від снарядів. 

Так, в одному з будинків багатостраждального району міста залишилася лише одна мешканка. Вона зізнається, що гуркіт будівельних робіт щодня піднімає настрій. Жінка чекає, щоб чимшвидше полагодили дах, адже під час дощів квартиру затоплює. 

А пані Лариса щодня збирає воду з технічного поверху. Будівельники запевняють, що намагаються відбудувати будинок якомога швидше. Тим часом у потрощених багатоповерхівках, де вже поселилися люди, до роботи взялися комунальники -  зварюють та міняють труби. Уперше за останні 9 місяців тут потече вода з кранів. 

На Північній Салтівці планують відбудувати 67 пошкоджених росіянами будинків, які потребують найменших витрат. А 400 будинків, за словами фахівців, підлягають знесенню.

Відбудова Харкова

Як повідомляв УНІАН, 20 травня в Харкові стартувало будівництво житла для тих, хто втратив його через війну. За даними мера міста, в результаті війни близько 30% всього житлового фонду знищено. Також він зазначив, що при будівництві нових мікрорайонів обов'язково врахують досвід, отриманий під час війни.

Раніше в Офісі президента заявляли, що у Північній Салтівці в Харкові практично всі багатоповерхівки знищені вщент, так само як будівлі у Бородянці.

Північна Салтівка - це мікрорайон Харкова, в якому проживало понад 300 тисяч населення. 

Вас також можуть зацікавити новини: