РФ окупувала український Крим у 2014 році / УНІАН

У Росії заговорили про можливість "нападу України" на окупований Крим і пригрозили "нейтралізувати ЗСУ за 50-600 хвилин".

Про це в середу пише російський Телеграм-канал "ГлавМедиа" з посиланням на джерело у військових структурах РФ.

Як стверджується в повідомленні, у разі "нападу" Чорноморський флот має намір нейтралізувати всі військові кораблі й берегову інфраструктуру України в термін від 50 хвилин до 10 годин. За словами джерела, це "військові нормативи сучасних армій".

Відео дня

У РФ заявляють, що мають всі необхідні військові засоби на окупованому півострові. Також повідомляється, що окупанти можуть розгорнути в Криму "пузир заборони доступу".

Читайте такожМорські піхотинці провели навчання неподалік Криму з авіацією та бойовою стрільбою: видовищні кадриЗазначимо, позаштатний радник глави Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки і оборони Олексій Арестович нещодавно заявляв, що Україна має дев'ять сценаріїв оборони на випадок російської агресії.

Раніше колишній віце-прем'єр з реінтеграції, нині - міністр оборони Олексій Резніков говорив, що Україна не зможе повернути силою окупований Росією Крим. "Сучасна стратегія - політико-дипломатичний шлях", - пояснював Резніков.

Окупація Криму Росією: довідка УНІАН

  • Росія окупувала український Крим, ввівши на півострів своїх військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. З початку окупації на півострові понад 100 українців стали "бранцями Кремля".