Росія пригрозила ударами у відповідь на обстріл бурових установок "Чорноморнафтогазу" / архівне фото УНІАН

У Росії погрожують Україні ударами "по центрах прийняття рішень" у відповідь на обстріл бурових установок присвоєного Росією "Чорноморнафтогазу", які ще називають "вишками Бойка".

Як пише прокремлівське ria.ru, ударами у відповідь пригрозив депутат Держдуми від окупованого РФ Криму Михайло Шеремет.

Він заявив, що атака українських військових "розв'язала Росії руки" і що скоро "будуть завдані удари у відповідь по центрах прийняття рішень".

Відео дня

"Була здійснена атака на об'єкти цивільної інфраструктури, тим самим розв'язавши нам руки. Нехай чекають відповіді. Кінець тих, хто приймав рішення про атаку наших бурових платформ, буде сумний. Найближчим часом будуть нанесені удари у відповідь по центрах прийняття рішень. Відповідь буде вичерпна, після якої вони нескоро оговтаються", - заявив він.

Шеремет також натякнув на відповідальність західних країн, якщо підтвердиться, що удар був нанесений з поставленої ними зброї.

Зазначається, що Збройні сили України завдали удару по трьох бурових установках на Одеському родовищі в Чорному морі біля острова Зміїний.

Удар по "вишках Бойка": що відомо

Одним з перших про удар по бурових установках "Чорноморнафтогазу" заявив російський ставленик у Криму Сергій Аксьонов. За його словами, у результаті обстрілу є поранені та зниклі безвісти. 

Тепер Росія не зможе видобувати газ в українському Чорному морі. Нагадаємо,

РФ захопила бурові платформи в 100 км від Одеси та 150 км від Криму в 2014 році. Окупанти також використовували їх для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки.

Вас також можуть зацікавити новини: