Іван Тимочко сказав, через що затягується війна / колаж УНІАН з фото 148 окрема артилерійська бригада та скріншоту

Історія показала головне, що якщо війська просто на довгий час переходять у глуху оборону і не розглядають варіантів наступу, не готуються операції, не відбувається накопичення сил, - це дуже сильно деградаційно впливає на армію.

Очільник Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко в ефірі каналу "Київ24" сказав, що "це дуже сильно затягує… в часі війну". "А витрати, втрати… зростають у рази. Це прекрасно всі розуміють…", - підкреслив він.

За його словами, і у війні проти РФ традиційно склалося, що вороги тиснуть до певного періоду, потім українці переходять у контрнаступ, і супротивники відступають. "І кожен раз ми звільняємо додатково наші території. Тобто тенденція є, зберігається", - додав Тимочко.

Відео дня

Коли завершиться війна в Україні - прогнози

Президент Володимир Зеленський зазначав, що точної дати завершення повномасштабного протистояння з росіянами ніхто не знає. На думку британського прем'єра Ріші Сунака, війна може ще довго тривати, однак українці переможуть РФ.

Німецька газета Welt писала, що у війні України проти росіян може розпочатися "критична фаза", якщо західні союзники швидко не передадуть Києву набагато більше озброєння. Крім того, журналісти зазначали, що війна може бути припинена у цьому році.

Вас також можуть зацікавити новини: