Ягун вважає, що по будинку в Дніпрі били з чітко введеними координатами / фото t.me/dnipropetrovskaODA

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун заявив, що російські терористи били по Україні ракетами, одна з яких влучила в багатоповерховий будинок у Дніпрі, з чітко введеними координатами.

"Це було влучання бойової ракети, яка несла дуже велику бойову міць. Те, що ми бачимо, і те, що ми спостерігаємо навколо цієї події в Дніпрі – це однозначно приліт ракети, причому з чітко введеними координатами", – наголосив він в ефірі телеканалу FREEДОМ

За словами Ягуна, будівля, у яку влучила російська ракета, є старою спорудою ще радянських часів. 

Відео дня

"Я не думаю, що там якийсь був завод або військова частина", – додав генерал-майор запасу СБУ. 

Водночас він вважає, що за ракетні удари по Україні необхідно притягати до відповідальності не тільки тих, хто стоїть за ними, а й тих, хто намагається це завуалювати.

"Ви подивіться, що зараз пишуть у соцмережах так звані блогери та лідери громадської думки в Росії. Вони намагаються вигадувати якісь відмовки, що це Україна сама стріляла, що Україна спеціально над містом збила ракету, що Україна ще щось спеціально зробила для того, щоб отримати ракети, ППО, привернути увагу до своєї біди… Тобто, рівень, рівень цинізму просто зашкалює! Тому я кажу, що те, що їх притягнути до відповідальності, — це однозначно", – резюмував Ягун.

Удар по будинку в Дніпрі

У суботу, 14 січня 2023 року, Росія вдарила по житловому будинку в Дніпрі. В результаті атаки один із підʼїздів багатоповерхівки було зруйновано. Загинуло щонайменше 12 осіб, серед яких одна дитина. 

Крім того, 73 особи постраждали. Серед них – 14 дітей. Через ракетну атаку в місті оголосили триденну жалобу за загиблими. 

В мережі ширилися чутки про те, що вбудинок влучила ракета, яку нібито збила українська ППО. Проте в Повітряних силах офіційно заявили, що у ЗСУ немає засобів, здатних збивати такі ракети. Там наголосили, що з початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони. 

Вас також можуть зацікавити новини: