Жертв удару по "Епіцентру" могло бути більше, кажуть у прокуратурі / фото Олег Синєгубов

Жертв російського удару по гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові могло бути набагато більше. Неподалік від місця трагедії знайшли нерозірваний боєприпас.

"Сьогодні прокурори спільно з працівниками ДСНС та слідчими СБУ і Нацполіції виявили нерозірваний боєприпас у близько 80 м від будівельного гіпермаркету, який зазнав ворожих авіаударів 25 травня. Попередньо, це також УМПБ Д-30", – повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури. 

Зазначається, що цей боєприпас 25 травня дивом не долетів до будівельного гіпермаркету. Крім того, встановлено, що російські військові здійснювали корегування вогню за допомогою БпЛА-розвідників.

Відео дня

"Це свідчить про свідому тактику російської федерації, спрямовану на знищення цивільного населення Харкова. Російська армія цілеспрямовано здійснила запуск одразу декількох боєприпасів, щоб спричинити якомога більше смертей серед працівників та відвідувачів, а також залякати мешканців міста", – наголосили в прокуратурі. 

Удар по "Епіцентру" 

У суботу, 25 травня 2024 року, російські окупаційні війська завдали удару по будівельному гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові. Жертвами атаки, за даними ОВА, стали 18 людей. Ще понад 40 – постраждали. Водночас у ДСНС кажуть про 16 загиблих. 

Варто зазначити, що у прокуратурі раніше наголошували, що через пожежу тіл деяких загиблих, імовірно, не лишилося. Родичі зниклих безвісти здавали зразок ДНК для подальшої ідентифікації загиблих. 

Відомо, що серед жертв російського удару – 12-річна дівчинка та її мама. Триває пошукова операція. 

Вас також можуть зацікавити новини: