Удар по Севастополю 23 березня став найбільшим від початку війни/ фото УНІАН, Олексій Сувіров

У ніч на неділю Україна завдала удару по Севастополю, вразивши великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов", а також вузол зв'язку та об'єкти інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

Як пише, коментуючи удар, експерт BILD Юліан Рьопке, це була найбільша атака по Севастополю з початку війни, яка перевершила вересневу операцію, коли ЗСУ вдарили по штабу Чорноморського флоту.

"За даними Рьопке, удар у ніч на неділю завдали щонайменше п'ять західних крилатих ракет Storm Shadow і Scalp. Щонайменше дві з них влучили у величезні супутникові антени, радіолокаційні системи та адміністративні будівлі. Судячи з усього, лише одна ракета була перехоплена", - пише BILD.

Відео дня

Експерт також показав інфографіку зі знищеними (червоні) і пошкодженими (жовті) кораблями Чорноморського флоту РФ.

Рьопке також наводить повідомлення американського військового експерта Тайлера Роговея, який, посилаючись на супутникові знімки, пише, що, найімовірніше, "Ямал" і "Азов" не зазнали серйозних пошкоджень. При цьому, за оцінками військової розвідки України, характер пошкоджень БДК "Ямал" критичний.

Удар по кораблях ЧФ РФ у Севастополі - що відомо

24 березня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ поширило інформацію, що Сили оборони України, окрім вузла Чорноморського флоту РФ у Криму, успішно вразили в окупованому Севастополі великі десантні кораблі окупантів "Ямал" та "Азов", центр зв'язку та кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ. Під час цієї атаки було застосовано ракети Storm Shadow.

Пізніше у ВМС ЗСУ додали, що під час успішної операції уражено також розвідувальний корабель "Іван Хурс".

Вас також можуть зацікавити новини: