Україна отримає Patriot / фото US Army

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, що означають його слова з приводу передачі Україні американських зенітних ракетних комплексів (ЗРК) Patriot "після Великодня".

"Це буде після Великодня"... Це такий колорит нашого українського народу. В тому і полягає, власне, ця фраза. Тому звернувся ведучий, "коли вже будуть ті Patriot". Зрозуміло, що я не назву цю інформацію", - зазначив він в ефірі національного телемарафону

При цьому Ігнат пожартував, що ЗМІ і люди "дружно та добре зрозуміли таку дотепність", почавши поширювати заголовки про те, що нібито "Ігнат назвав терміни надання Україні ЗРК Patriot".

Відео дня

"Вам не скажуть ці терміни. Коли зіб'ємо перший літак - тоді і дізнаєтеся", - додав він.

Коли Україна отримає Patriot - остання заява

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону заявив, що Україна повідомить про отримання Patriot або інших систем протиповітряної оборони тоді, коли це буде потрібно.

За його словами, словосполучення "найближчим часом" означає, що це не відбудеться ось-ось. За його словами, повідомлятися про це буде не так, як всі Того хочуть.

"Коли саме буде працювати система, Я не можу сказати, тому що дуже мало людей взагалі володіє цією інформацією. Вона буде оприлюднена тоді, коли буде потрібно", - сказав він.