Скриншот

Поранених військових з "Азовсталі" евакуювали в лікарню окупованого Новоазовська.

Про це йдеться у відеозверненні заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

"Спільно ГУР Міноборони, ЗСУ, Національна Гвардія, Прикордонна служба розпочали операцію з порятунку заблокованих на території комбінату "Азовсталь" оборонців Маріуполя. 16 травня з "Азовсталі" до медичного закладу у Новоазовську евакуйовано 53 важкопоранених для надання медичної допомоги", - зазначила вона.

Відео дня

За словами Маляр, ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку, для подальшого повернення їх додому буде здійснено процедуру обміну.

"Щодо оборонців, які все ще залишаються на території "Азовсталь", спільними зусиллями вище названих відомств проводяться заходи з порятунку", - додала заступниця міністра.

Вона наголосила, що завдяки оборонцям Маріуполя українські військові отримали критично важливий час на формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів.

"Всі поставлені командуванням завдання оборонці Маріуполя виконали у повному обсязі. На жаль, ми не маємо можливості деблокувати" Азовсталь" військовим шляхом. Найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу - зберегти життя оборонців Маріуполя", - підкреслила Маляр.

Нагадаємо, що ввечері 16 березня командир "Азова" Денис Прокопенко заявив, що заради збереження життів Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування і сподівається на підтримку українського народу. 

Як повідомляв УНІАН, 16 травня російські ЗМІ повідомили, що окупанти домовилися з українськими захисниками з "Азовсталі" про відкриття коридору для поранених бійців у напрямку Новоазовська (територія "ДНР").

Згодом командир "Азову" Денис Прокопенко ("Редіс") заявив, що "задля збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування та сподівається на підтримку українського народу".

Прокопенко також наголосив, що жодне озброєння не буде працювати без професійно підготованих військовослужбовців, що робить їх найціннішим елементом армії.

Вас також можуть зацікавити новини: