В Україні триває мобілізація / колаж УНІАН, фото УНІАН

Колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий заявив, що в армії більше шансів вижити та пояснив ухилянтом, чому треба мобілізовуватись.

"Щоб закінчити попередню тему про шанси вижити ухилянтів... Якщо вже бути зовсім цинічним, якщо ми вже програємо цю війну через те, що в армію не записалися, то якраз більше шансів вижити буде у тих, хто буде у складі збройного підрозділу", – сказав Дикий в інтерв'ю виданню "Новинарня".

Як пояснив експерт, у випадку поразки збройний підрозділ зможе організовано перейти кордон, вийти до ЄС і там інтернуватися. Як приклад він навів досвід УПА, деякі підрозділи якої "організовано просто прорвалися через Польщу і Словаччину і далі собі спокійно жили в діаспорі".

Відео дня

"В разі якщо вже війна програна, то у бійця в складі підрозділу набагато більше шансів вижити, аніж у ухилянта в підвалі", – зазначив Дикий.

Мобілізація в Україні 

Дещо раніше прес-офіцер Третьої окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Бородін наголосив, що мобілізація в Україні необхідна, оскільки нашій армії потрібні люди.

Наприкінці листопада 2023 року у Раді заявили, що "пішов провал" мобілізаційних заходів.

В Збройних силах України уточнили терміни проходження навчання військовозобов'язаними в навчальних центрах після мобілізації. У навчальному центрі треба мінімум місяць проходити навчання перед відправкою в частини.

Вас також можуть зацікавити новини: