Стало відомо, яка зараз ситуація на лівобережжі Херсонської області / скріншот

У Силах оборони розповіли про ситуацію на лівому березі Херсонської області.

За словами очільниці Об’єднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, наразі говорити про фізичне та географічне просування ще зарано. Про це вона повідомила в ефірі інформаційного телемарафону.

За словами Гуменюк, контрбатарейна боротьба на півдні України триває доволі ефективно. Зокрема, за добу вдалося знищити близько 20 російських окупантів, 7 одиниць броньованої техніки та 11 великокаліберних гармат.

Відео дня

"Ми намагаємося вести бойові дії у різний спосіб та максимально ефективно для тих ділянок, де це доречно. Але говорити про просування фізичне, географічне ще зарано. Треба усвідомлювати, що це може бути дуже небезпечно", - сказала вона.

Гуменюк пояснила, що така лінія фронту, як річка Дніпро, - це дуже складна ділянка і географічно, і тактично, і стратегічно. Відтак, дії українських військових не варто зараз обговорювати, варто дочекатися успіху і відповідного закріплення.

За словами Гуменюк, ЗСУ відсувають лінію артилерії. Йдеться про вибиття вогневих позицій, гармат, спостережних пунктів, які ворог намагається розгортати на тих самих островах.

"Наша робота в принципі вже забезпечує певну смугу в 7 км, де артилерія не може наближатися. Але вона досить гнучка і кожного разу бойові дії вимагають абсолютно чіткого нового аналізу, і є просування в один чи інший бік з того, чи іншого напрямку. Знищення артилерійських позицій - це і є відкидання ворога. Якщо в нього не стає гармат, йому нема чим бити. Але в нього поки є потенціал, який вони можуть підтягувати з тилових районів. Тому наша робота по більш глибоких тилах також проводиться", - повідомила Гуменюк.

Наразі ЗСУ знищують тилові пункти боєпостачання росіян, які вони розгортають у великій кількості, щоб не зосереджувати все в одному місці.

Продовжується війна в Україні проти РФ - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), наразі українська армія нібито просунулася вглиб на південь під Антонівським мостом на північ від Олешок. Йдеться про відстань близько 7 км на південь від Херсона і 4 км від річки Дніпро.

Іноземні аналітики стверджують, що Сили оборони України зберігають позиції в Кринках та продовжують операції вздовж дороги біля Підстепного та Козачих Таборів.

Вас також можуть зацікавити новини: