У Верховній Раді зареєстровано законопроект №7408 про зміни до ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".Він має надати право на грошову допомогу у разі загибелі військовослужбовців, які виросли сиротами і напівсиротами, братам та сестрам, котрі піклувались про захисників і захисниць України. Про це повідомив народний депутат Тарас Батенко, співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє", яка розробила законопроект.

"Неодноразово отримував звернення від громадян з проханням виправити прогалину в законах України, внаслідок якої брати і сестри залишились поза колом тих, хто може претендувати на соціальну підтримку держави у разі смерті захисника або захисниці України. На жаль, у цей скрутний час в умовах агресії росії випадки, коли ця прогалина виявилась актуальною, стали непоодинокими. І це питання потребує вирішення. Для законодавчого усунення цієї проблеми нами з колегами по депутатській групі "Партія "За майбутнє" і по парламенту розроблено законопроект, який дозволить надати право на грошову допомогу у разі загибелі військовослужбовців, які виросли сиротами і напівсиротами, братам та сестрам, котрі піклувались про захисників і захисниць України", - розповів Тарас Батенко.

Окрім цього, за словами народного депутата, у законопроекті №7408 пропонується забезпечити безкоштовну психологічну підтримку від держави для членів сімей загиблих військовослужбовців, в тому числі і братів та сестер, які піклувались про полеглих героїв.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини: