Леся Нікітюк / скріншот

Українська телеведуча Леся Нікітюк звернулася до своїх підписників з Росії із закликом зупинити війну, яку РФ розв'язала проти України, вбиваючи мирне населення.

"Підписники з Росії, мене звуть Леся Іванівна Нікітюк. Ви проживали зі мною подорожі, досягнення, розчарування. Але те, що зараз відбувається в моїй країні, ви не можете зі мною пережити. Це треба бачити. А бачити ви цього не можете, тому що ваші телеканали вам цього не показують. Вони вам нахабно брешуть!"– заявила Никитюк.

"Давайте я вам розповім, як почався наш сьогоднішній ранок. Він почався з того, що російські танки обстріляли Запорізьку атомну електростанцію! Найбільшу в Європі. У 10 разів потужніше, ніж Чорнобильська. Якщо вона вибухне, ударна хвиля дійде аж до Уралу... Наш ранок почався з того, що у Житомирі розбомбили школу і пологовий будинок. Пологовий будинок! Вдуматися. Місце, де повинні народжуватися, а не вмирати", – додала ведуча.

Відео дня

Вона впевнена, що росіяни можуть зупинити цей жах.

"Ви можете зупинити цю війну. Ідіть на площі. Ні в IKEA, ні в Apple. Виходьте на площі своїх міст. По буднях о 19:00, у вихідні о 14:00. Зупиніть цю війну. Адже ця війна і проти вас йде. Проти вашої економіки. Задумайтеся: ви будете вирішувати свою долю і долю своїх дітей, ви – 140 мільйонів людей? Або одна людина, яка загубилася в реальності?" – запитала вона.

Раніше, українська співачка Тіна Кароль виступила на мітингу у Варшаві на підтримку України.