Росія навмисне вдарила по терміналу "Нової пошти" під Харковом, заявив Євген Іванов / фото t.me/ihor_terekhov

Великий логістичний термінал "Нової пошти" в смт Коротич Харківського району вже вдруге був під ударом росіян, повідомив заступник голови Харківської ОВА Євген Іванов в ефірі телемарафону "Єдиних новин".

"Це не перше влучання саме у цей термінал "Нової пошти". Перше було у нас в минулому році. Це логістичний великий термінал, який розташований неподалік кільцевої дороги Харкова у бік Київщини. Ця територія не була окупованою. І якщо ми говоримо про лінію фронту, то на схід до неї близько 130-140 кілометрів, якщо на північ, то там в нас 33-35 кілометрів і вже кордон з Бєлгородщиною. Тому й швидкість припольоту ракет відповідна - менше ніж півхвилини і ракети впали, за лічені секунди після оголошення тривоги", - сказав він.

Іванов підкреслив, що це повністю цивільний термінал "Нової пошти", який не має жодного відношення до якихось військових дій чи операцій. 

Відео дня

"Не буду робити висновок, чи навмисно саме в "Нову пошту" вони стріляли, чи була якась інша ціль… Але на мою думку, це черговий акт геноциду українського народу, це навмисне влучання у цивільний об’єкт", - сказав він. 

За словами, представника ОВА, наразі рятувальна операція ще триває, тому висновки про кількість постраждалих від учорашньго влучання ракет робити рано.

"Маємо 6-х загиблих на даний момент. Їх тіла неможливо ідентифікувати, тому задіяні ДНК-лабораторії. І маємо 16 постраждалих, з яких 8 – у стані надважкому та важкому, лікарі просто зараз виборюють життя для них. І ще 8 людей – в стані середньої важкості, також перебувають в лікарнях… Триває ідентифікація тіл. Тому не будемо поки остаточних висновків робити щодо кількості загиблих", - сказав Іванов.

Удар по терміналу "Нової пошти" - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня близько 22:15 військові РФ ракетою С-300 поцілили у термінал "Нової пошти" у смт Коротич Харківського району. Будівля термінала зруйнована. Сталася пожежа. Загинули 6 людей, 16 отримали поранення. Пошкоджені 7 вантажних автомобілів підприємства та 2 напівпричепи. Удар завдали з території Бєлгородської області РФ.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що всі постраждалі є цивільними. За його словами, щонайменше дві ракети С-300 вдарили по будівлі.

Вас також можуть зацікавити новини: