Україна просить у західних союзників F-16 / фото REUTERS

Необхідна Збройним силам України авіація надійде перед контрнаступом.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, зазначивши, що ймовірність цього дуже висока, передає 24 канал.

Зазначається, що ЗСУ досі чекають передачі України літаків-винищувачів F-16. Жданов вважає, що авіацію Україні обов'язково передадуть.

Відео дня

"Літаки дадуть перед самим контрнаступом. Якщо його зараз трохи відкладуть, то і передачу авіації відкладуть", - заявив він.

Американські винищувачі F-16 для України - останні новини

Як писав УНІАН, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час зустрічі з начальником Об'єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки Тьєрі Бюркаром детально зупинився на потребі України в артилерійських снарядах та інших боєприпасах, засобах протиповітряної оборони та винищувачах F-16.

А прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном в Пентагоні і повторив запити Києва на винищувачі F-15 та F-16 й ракети більшої дальності безпосередньо до Остіна.

Данія, Нідерланди, Бельгія та Португалія можуть заснувати авіаційну коаліцію і передати Україні західні винищувачі F-16, зазначив головний редактор видання Defense Express Олег Катков.