Окупанти хочуть дискредитувати ЗСУ / фото REUTERS

На Херсонщині зафіксовані ворожі танки з українськими прапорами, які окупанти хочуть використати для дискредитації Збройних сил України.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" в оперативній інформації про ситуацію у південних регіонах України станом на 60-ту добу спротиву українського народу ворожій навалі.

Зазначається, що на окупованих територіях Херсонщини й Миколаївщини ворог продовжує психологічний та вогньовий тиск на мирне населення, проводить пропагандистські заходи з агітації населення на спротив українській владі та створення псевдо-республік, дискредитують Збройні сили України фейковими вкидами, обстрілюють цивільні об’єкти.

Відео дня

"Так, на околицю селища Грозове на Херсонщині виїхали танки окупантів із українськими прапорами. Ця демонстраційна колонна рушила в напрямку селища Молодецьке. Таким чином ворог намагається зімітувати присутність підрозділів Збройних сил України на окупованих ним територіях. А потім, з тих самих танків, здійснює обстріл окупованих населених пунктів, подаючи місцевому населенню фейкову картинку атаки українськими військовими мирних жителів Херсонської області", - мовиться у повідомленні.

Командування наголошує, що захисники України не обстрілюють цивільні об’єкти і населення, не відкривають вогонь по населених пунктах, де окупанти ховаються за мирними мешканцями.

Також ОК "Південь" інформує, що по позиціях загарбників наші ракетно-артилерійські підрозділи протягом ночі здійснили 12 уражень, внаслідок чого втрати ворога склали 11 рашистів та 3 одиниці техніки, в тому числі броньованої.

У Чорноморській операційній зоні продовжують перебувати близько 20 одиниць корабельного складу флоту країни-агресора, серед яких залишаються і підводні човни, в тому числі із ракетним озброєнням.

Як повідомляв УНІАН, українськими військовими з позицій спостережних постів відновлено контроль над вісьмома населеними пунктами Херсонщини.