В Херсонській області українські воїни взяли під контроль низку населених пунктів / ілюстративне фото t.me/suspilnekherson

Українськими військовими з позицій спостережних постів відновлено контроль над вісьмома населеними пунктами Херсонщини.

Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

"На Херсонщині напередодні фейкового референдуму ворог намагався активізуватися. Спроби проведення штурмових дій у напрямку Олександрівки та Таврійського успіхів не мали", - зазначив він.

Відео дня

За словами Назарова, виявилися невдалими й намагання ворога заволодіти Миколаївкою.

"Нанесення вогневого ураження артилерією загального ураження... відбито. Нашими підрозділами з позицій спостережних постів відновлено контроль над вісьмома населеними пунктами Херсонщини", - додав спікер командування.

Він розповів, що в районі Киселівки українські військові також вдарили по накопиченню живої сили та техніки окупантів, яку готували для подальшого наступу на Посад-Покровське.

"Зазнавши значних втрат, ворог відійшов у бік Чорнобаївки. Загальні втрати противника становлять 74 рашисти й 13 одиниць техніки, серед яких два танки, системи реактивного залпового вогню, шість одиниць броньованої та інженерної техніки, чотири безпілотники-розвідники", - повідомив Назаров.

Нагадаємо, РФ рано вранці 24 лютого вдерлася в Україну. Супротивник спершу бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирних людей, зокрема, в Херсонській області. Низка населених пунктів, в тому числі Херсон, опинилися під контролем окупантів.

Захисники Україні давали гідну відсіч супротивнику й звільняли захоплені населені пункти.

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що в нашій країні станом на 23 квітня вже ліквідовані близько 21 600 супротивників, а також 177 ворожих літаків, 154 гвинтокрили та 182 безпілотники.

Вас також можуть зацікавити новини: