Росіяни наступають на трьох напрямках, повідомляє Генштаб / фото REUTERS

Російські війська ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках; а також намагаються поліпшити своє тактичне положення на Куп'янському напрямку. РФ зосереджує зусилля на захопленні Донецької області у межах адміністративного кордону, проте успіху не має.

"Протягом доби окупанти завдали одного ракетного та 19 авіаційних ударів. Здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, і по цивільній інфраструктурі", - повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Наголошується, що залишається небезпека завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури на всій території України.

Відео дня

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка залишається сталою: визначені підрозділи збройних сил Білорусі та Росії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено", - зазначають у Генштабі.

Разом з тим, противник обстрілює позиції українських військ та цивільні об'єкти вздовж усієї лінії зіткнення.

На Сіверському та Слобожанському напрямках вогневого ураження зазнали райони чотирьох населених пунктів; на Куп'янському напрямку ворог також обстріляв райони чотирьох населених пунктів.

На Лиманському напрямку під вогневий вплив окупантів потрапили Макіївка, Невське, Кузьмине, Червонопопівка та Діброва Луганської області; на Бахмутському напрямку від обстрілів загарбників постраждали 10 населених пунктів на Донеччині; на Авдіївському напрямку ворог стріляв по чотирьох населених пунктах Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник обстріляв з танків та всього спектру артилерії райони чотирьох населених пунктів Запорізької області; на Херсонському напрямку окупанти не припиняють здійснювати обстріли населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Вчергове під ураження російських реактивних систем залпового вогню потрапив Херсон.

Війна в Україні - останні новини

За даними Генштабу, українська авіація 8 січня завдала 10 ударів по районах зосередження російських військ, а також двічі вдарила по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів.

Повідомлялося, що загальні бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року до 8 січня 2023-го орієнтовно склали близько 111 тисяч 170 осіб особового складу.