ЗСУ продовжують бити окупантів / 17 ОТБр ім. Констянтина Пестушка

В останні кілька днів почастішали повідомлення про те, що російські окупаційні війська в Україні перейшли в масштабний наступ і навіть мають успіхи по ряду напрямків.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що окупанти перебувають у стані перманентного наступу постійно, який полягає у системних контратаках.

Аналітик зазначив, що, наприклад, Луганський плацдарм - це частина окупованої Луганської області і невелика частина Харківської області - є зоною відповідальності російських груп військ "Захід" і "Центр". Сумарно це 150 БТГр, або близько 120 тис. особового складу і для сил оборони України це плацдарм виключно оборонного типу.

Відео дня

Він підкреслив, що саме на цьому плацдармі ще влітку окупанти розгорнули спробу наступу по так званій Лимансько-Куп'янській осі, але без особливого успіху і з серйозними втратами. Зокрема, 26 танковий полк скоротився до роти, 47-а танкова дивізія втратила боєздатність, а 90-та ТД була відведена на відновлення.

"Такий провал був обумовлений тим, що росіяни недооцінили оборонні лінії сил оборони України по Лимансько-Куп'янській осі, наступали з відкритих позицій і мали серйозну недокомплектацію підрозділів", - пояснив експерт.

Він зазначив, що в даний час командування окупантів відновило наступ на плацдармі, стягнувши в Луганську область новостворену 26-ту загальновійськову армію, не поліпшивши якісну складову військ, в порівнянні з літньою кампанією, але при цьому, вибравши період року, коли в регіоні починається погіршення погодних умов.

Війна в Україні: новини

У Генштабі зазначили, що вже кілька днів росіяни силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки і Тоненького.

При цьому, українські війська мали успіх у районах Кліщіївки та Андріївки, поліпшили становище біля Роботиного. 

Вас також можуть зацікавити новини: