Літаки F-16 можуть обслуговувати на декількох аеродромах на заході України, поділився експерт / фото US Air Force

В Україні американські винищувачі F-16 можна розміщувати на західній частині нашої держави.

На західній території є до шести-семи аеродромів, які можуть прийняти ці винищувачі в разі, якщо вони не будуть повністю завантажуватися боєкомплектом, щоб не було перевантажень і пов'язаних з ними поломок шасі, розповів провідний науковий співробітник Державного музею авіації ім. О. Антонова Валерій Романенко в ефірі "FreeДом".

За словами авіаційного експерта, F-16 не вимагають постійно складного комплекту обладнання для підготовки бойового вильоту. "Можна буде ескадрильї з 12 літаків розміщувати хоча б на заході України... Щоб обслуговувати літак якийсь час, достатньо сім-вісім осіб на кожен літак, не більше, навіть менше...", - зазначив він.

Відео дня

Що відомо про передачу Україні винищувачів F-16 - сьогодні це варто знати

Українська влада з самого початку повномасштабної війни з РФ просили союзників надати Україні літаки, щоб краще захистити наше небо від ворожих повітряних об'єктів.

Нідерланди та Данія підтвердили, що отримали від американської влади "зелене світло" на поставку Україні F-16. Радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що нашій країні нададуть винищувачі після завершення навчання пілотів Збройних сил України на цих літаках.

За відомостями американської газети The Washington Post, перша група українських пілотів ЗСУ завершить навчання влітку наступного року. 

Вас також можуть зацікавити новини: