Експерт пояснив, скільки техніки залишилося в окупантів та назвав причину великих втрат / фото ua.depositphotos.com

Експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що на російські окупаційні війська не змогли скористатися своєю початковою технічною перевагою. Через це зараз ворог зазнає катастрофічних втрат у розвʼязаній проти України війні. 

Водночас, як зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ на підприємствах російського військово-промислового комплексу все ще триває виробництво нової техніки, хоча воно і обмежене. Так, протягом минулого року "росіяни змогли записати собі в актив близько 20 бойових літаків, до 100 модернізованих танків і деяку кількість новозбудованих бойових машин піхоти – БМП-3".

Киричевський зазначив, що, за оцінками західних експертів, у місцях зберігання у росіян зараз перебуває в кращому разі 5 тисяч боєздатних танків, а не 10 тисяч. Водночас бронемашин і артилерії у ворога – 30% від довоєнного потенціалу. 

Відео дня

За словами експерта, армія РФ намагається воювати на розконсервованій техніці, "але, на щастя, у них це виходить не дуже".

"Якщо дивитися за цифрами, вони буквально величезні: за весь час війни російська армія зняла зі зберігання мінімум 6 тисяч танків, мінімум 5 тисяч бронемашин і 4 тисячі одиниць гармат. При грамотному використанні це могло б нас задавити числом. Але виходить, що росіяни своєю технічною перевагою скористатися не змогли, і тому зазнають таких катастрофічних втрат, за якими виходить, що за такого темпу витрачання ресурсів Кремль ще зможе воювати щонайменше рік, але потім він зітреться нанівець у буквальному сенсі, тому що техніки на базах зберігання не залишиться", – зазначив Киричевський.

Втрати Росії на війні в Україні

Вранці 18 лютого Генштаб оприлюднив нову статистику російських втрат. Загальні бойові втрати противника з 24 лютого минулого року орієнтовно склали близько 142 тис. 270 осіб, з яких 1 тис. 10 було знищено протягом доби.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на Мюнхенській безпековій конференції заявив, що Російська Федерація втратила 200 тис. військових у війні з Україною. На його думку, тактика Росії дедалі більше заганяє Кремль у кризу.

Крім того, Росія втрачає сучасну техніку. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко повідомив, що на сьогоднішній день в Україні було задокументовано знищення/пошкодження/затрофей 50 російських танків Т-90А/С/М "Прорив", а, за не задокументованими даними, ця кількість вже давно перевищила 80 одиниць.

Вас також можуть зацікавити новини: