Експерт прокоментував знищення російських Су-34 / міноборони РФ,  Facebook

У Росії наразі залишається близько 70 "сушок" з 140, що були виготовлені до 2022 року.

Про це сказав авіаційний експерт Костянтин Криволап в ефірі телемарафону. "До 2022 року в РФ було виготовлено близько 140 "сушок". Якусь частину вони відправили на екпорт, якусь частину втратили у катастрофах. На початку гарячої фази у них було 105 машин. 37 цих машин ми вже збили. Відповідно, залишилось 68-72", - сказав він.

Водночас він зуважив, що це ще досить велика кількість літаків, які можуть нести бомбове навантаження та бомбити лінію бойового зіткнення на фронті.

Відео дня

"Але збиття в цьому році більші, ніж вони можуть зробити за рік цих літаків", – додав Криволап. Експерт підкреслив, що втрати росіян наразі дійсно перевищують їх можливості відновлення. 

"І це є для них з одного боку критично. Але тут переважає та ідея, що треба до "виборів", до призначення "царя" захапати якомога більше. Тому вони зараз що на суходолі, що в повітрі роблять майже суіцидальні спроби щось ще додатково зробити. А після того, як А-50 стали у них на прикол - не літають зараз, то попри те, що вони стали "сліпі" і "глухі", але продовжують літати цими Су-34, наносити удари КАБами. Це більше схоже на суіцид", - прокоментував Криволап.

За його словами, були спроби російських пілотів відмовитися від польотів, але приїхало ФСБ і все це "повирішувало". 

Війна в Україні: новини

За останніми даними Генерального штабу ЗСУ, Росія втратила у цій війні вже 347 різних військових літаків.

1 березня Міноборони України повідомило, що у лютому Повітряні Сили ЗСУ збили 13 російських літаків. Зазначалось, що серед них десять ворожих винищувачів-бомбардувальників Су-34, два винищувачі Су-35 і один літак далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50. 

2 березня українські військові збили черговий Су-34 російських окупаційних військ. 

3 березня президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові від початку лютого  знищили 15 військових літаків РФ. 

Вас також можуть зацікавити новини: