Зміни в командуванні армії РФ не вплинуть на тактику окупантів / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що будь-які зміни в командуванні російських окупаційніих військ є замкненим колом для самої ворожої армії. Він додав, що концепція тактики та стратегії ведення війни, якою керується армія РФ, не зміниться, незважаючи на те, якого генерала поставлять командувати тим чи іншим напрямком. 

В ефірі телеканалу FREEДОМ експерт наголосив, що російський генералитет вивчився за одними й тими самими підручниками та використовує ідентичні методи. Вони не проявляють власну ініціативу та креатив. 

"Усі дії російських військ – це виключно калька з радянського періоду з незначними змінами, з урахуванням сучасних якихось елементів ведення бойових дій", – пояснив Коваленко.

Відео дня

За словами оглядача, російський президент Володимир Путін не стане понижувати у званні або позбавляти регалій генералів, які завинили, та публічно їх критикувати.

"Це ще з часів КДБ у нього виробилася така система: не виносити на загальний огляд власні поразки. Усе йде за планом, усе чудово, усе прекрасно", – додав Коваленко, зауваживши, що російських генералів, які все ж провинилися, можуть відправити на проходження служби на інших ділянках, наприклад, на Далекий Схід.

Війна в Україні: проблеми армії РФ

Російські окупаційні війська зазнають величезних втрат на війні в Україні. З початку повномасштабного вторгнення станом на ранок 29 березня ворог втратив 172 340 вояк. 

Військовий експерт Олександр Коваленко наголошує, що реальні втрати росіян набагато більші, адже треба враховувати також санітарні поворотні втрати та полонених окупантів. Крім того, ресурсу вимагає і компенсаця непрямих втрат. 

Водночас Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що за останніми оцінками США, на війні РФ проти України загинули або отримали поранення понад 220 тисяч окупантів. 

Вас також можуть зацікавити новини: