В місяць мобілізаційний потенціал РФ становить 20 тисяч / фото ГУР МО

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, наскільки втрати російських окупантів істотні в загальному контексті війни.

"Перш за все, зазначу, що реальні втрати у РОВ набагато більші, адже ми повинні розуміти, що існують санітарні безповоротні (убиті) і поворотні (поранені) втрати, а так само - полонені. Але крім втрат є й інші моменти, що вимагають заповнення - компенсації о/с в зоні БД і про них рідко говорять. Наприклад, коли підрозділ втрачає боєздатність його потрібно виводити для відновлення. А замінити чим? Іншим підрозділом. Ротація - аналогічно, необхідні підрозділи на заміну. Тобто, компенсація не прямих втрат, але вимагає ресурсу", - написав Коваленко.

Він зазначив, що в цілому, компенсаційний ресурс РОВ на місяць вже перевищує 50 тис осіб. Тобто, вбиті, поранені, полонені, на відновлення боєздатності та ротаційні потреби кожного місяця потребують понад 50 тисяч.

Відео дня

"Згідно з наявною від ГУР МО інформацією, в місяць мобілізаційний потенціал РОВ становить 20 тисяч тіл. Тобто, мобілізаційний потенціал щомісяця просідає у РОВ в 2,5 рази. Це в свою чергу поглинає наявні резерви, причому безповоротно. Таким чином, при такій динаміці зростання втрат і незмінній динаміці мобілізаційних процесів, компенсаційний функціонал РОВ себе вичерпає вже в травні. Це призведе до того, що підрозділи РОВ неможливо буде повноцінно комплектувати по о/с, не кажучи вже про технічну компоненту", - заявив експерт.

Коваленко вважає, що якщо до того періоду в Росії не розгорнуть чергову мобілізацію, в перспективі, що втратили функціонал боєздатності підрозділи, відразу на етапі формування, не зможуть не те, щоб вести наступальні дії, але і навіть оборонні.

Втрати Росії в Україні - деталі

Тільки за минулу добу були ліквідовані 610 супротивників, і тепер загальні ворожі втрати становлять 172 340 осіб, як повідомляє Генштаб.

Міністр оборони Великобританії повідомив, що за останніми оцінками США, понад 220 тисяч російських військовослужбовців і найманців були знищені або поранені в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: