Аббас Галлямов пояснив, чому в Росії знову заговорили про переговори / скріншот

В Росії знову заговорили про мирні переговори з Україною. Цей момент прокоментував політтехнолог та колишній спічрайтер російського диктатора Володимира Путіна – Аббас Галлямов. 

"Я не бачу якогось підступу в цих заявах Путіна, адже він хоче, щоб усе закінчилося. Але він хоче, щоб усе закінчилося фіксацією його "перемоги". Він не може воювати до нескінченності, війна підточує його ресурси, штовхає ситуацію в напрямку революції. Якщо він не закінчить війну в якийсь прийнятний термін, то рано чи пізно це закінчиться тим самим, чим для Росії закінчилася Перша світова. Тривала окопна війна не відповідає його інтересам. Але, звичайно ж, йому треба "перемогти", він не може собі дозволити піти без "перемоги". Йому потрібно щось, що він принесе своїм виборцям, і це має бути переконливим, щоб йому повірили", – пояснив він в інтервʼю УНІАН

Експерт наголосив, що Путін не може дозволити собі продовжувати воювати до нескінченності.

Відео дня

"Але він і не може дозволити собі зупинити війну зараз, не принісши додому якусь "перемогу". Наслідком цієї його позиції і є його декларації про переговори, про те, що Стамбульський формат хороший", – додав Галлямов. 

Мирні переговори між Україною та РФ: ви могли це пропустити

Туреччина запропонувала Росії та Україні свій проект "мирного" договору. Серед пропонованих пунтків – заморожування війни за наявною лінією фронту, а також гарантії позаблокового статусу України до 2040 року і обмін полоненими за формулою "всіх на всіх".

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував цей план. Він наголосив, що завершення війни має відбуватися на основі української "Формули миру". За його словами, інші "плани" лише свідчать про бажання продовжити війну через заморожування, ескалацію та збереження російського агресивного режиму.

Вас також можуть зацікавити новини: