Ситуація в районі Авдіївки складна / фото Донецька ОДА

Командування російських окупантів розвернуло перекидання під Авдіївку 239-го ТП 90-й ТД зі складу групи військ "Центр" зоною відповідальності якої є Луганська область. Безпосередньо 239-й ТП розміщувався в районі Кремінної і діяв на Лиманському напрямку.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Адександр Коваленко. "Даний полк не укомплектований технікою, згідно штату. У його складі 32 танки і 20 ББМ. Тобто, навіть гірше класичної вже для російських військ комплектації в пропорції 1 танк – 1 ББМ", - зазначив експерт.

При цьому він все ж підкреслив, що це не означає, що даний полк не буде виконувати основну функцію – стрункими, парадними колонами, з динамічним захистом "чмоня" перти на українські рубежі, в спробі їх прориву і закріплення десанту, який виживе, на нових позиціях.

Відео дня

"Ця передислокація лише підтверджує найгірші побоювання, російське командування не зупиниться в питанні оточення Авдіївки. Вони загнали під Авдіївку 2-у ОВА, женуть підрозділи 41-ї ОВА, 55-та ОМСБр, яка проявляє активність в районі Опитного, починають гнати підрозділи 90-ї ТД", - прогнозує Коваленко.

Концентрація сил і засобів у окупантів під Авдіївкою просто позамежна, підкреслив аналітик.

Він додав, що також цікавий запит командування окупантів на поставку під Авдіївку боєприпасів, з яких артилерійська компонента 152-мм – всього 600 пострілів, а 122-мм більше 3,5 тис. "З урахуванням інтенсивності бойових дій під Авдіївкою це дуже і дуже незначний запит з чого так і хочеться запитати, а де ж 100500 мільйонів північнокорейських снарядів?",- підкреслив Коваленко.

Можливо, це обумовлено тим, що російське командування вимагає і кілька десятків тисяч мін 82-мм, додав експерт. "Очевидно, що росіяни готуються до міських боїв і боїв в промисловій зоні. Головне їхнє завдання зараз навіть не просування до Степового, а прорив передових штурмових груп на коксохім для подальшого закріплення", - пояснив аналітик.

Однак Коваленко зазначив, що навіть з урахуванням того гіпертрофованого ресурсу, що у них зараз під Авдіївкою, виконати поставлені завдання до Нового року навряд чи вдасться, а це означає, що 41-а ОВА і 90-а ТД можуть практично в повному складі опинитися під Авдіївкою. 

"Авдіївка перетворюється для окупантів на ту чорну діру, в якій вони ще не бували, але на яку заслуговують", - констатував аналітик.

Ситуація в Авдіївці

На Авдіївському напрямку противник за підтримки авіації не залишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ тримають оборону і завдають ворогові значних втрат. Так, Сили оборони відбили понад 20 атак у районах населених пунктів Степове, Північне, Авдіївка та Первомайське.

А за даними Інституту з вивчення війни, окупанти продовжили наступальні операції в районі Авдіївки і домоглися успіхів. На геолокованих кадрах видно, що окупанти незначно просунулися в напрямку залізниці на південний схід від Степового і просунулися на захід від Красногорівки.

Вас також можуть зацікавити новини: