Гайдай розповів про бої на Луганщині / фото ua.depositphotos.com

Колишній очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що з боку Луганщини найбільш запеклі бої тривають на трьох напрямках. Зокрема, гаряче в районі Сватового, на Куп'янському напрямку Харківської області та поблизу Кремінної – Лимана.

В ефірі "24 каналу" він зазначив, що кілька тижнів тому російські загарбники мали часткові успіхи, проте зараз ситуація там повністю контрольована.

"Ситуацію вже стабілізували повністю. Зараз там настільки ситуація для наших військ нормальна, що, можу сказати, останніми днями росіяни готові розстрілювати своїх же, аби вони тільки не втікали з позицій", – додав він.

Відео дня

Водночас ближче до Кремінського напрямку загарбники замінували велику кількість території – там ще з часів Харківської операції ЗСУ зʼявилося кілька "хвиль" мінних полів. Так ворог намагається не допустити просування українських військових.

"Можу сказати той факт, що окупанти закрили Кремінну. Виїхати – в'їхати туди майже неможливо. Лише за хабар чи якщо людина співпрацює з колаборантами. Зараз наші метр за метром потроху просуваються вперед. Якщо зараз глянути на ліс біля Кремінної… Це просто жах. Там все завалено, дуже важко пройти. Багато чого заміновано", – резюмував Гайдай.

Війна в Україні: актуальні новини

Росія продовжує зосереджувати основні сили на кількох напрямках фронту. Ворог намагався наступати на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За добу там відбулося 28 боєзіткнень. 

Протягом останньої доби українські військові знищили чимало окупантів на Таврійському напрямку. Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше двох рот. Також було ліквідовано шість одиниць російської військової техніки.

Водночас NYT пише, що українське командування змінило тактику дій ЗСУ. Причиною стали великі втрати у перші дні контрнаступу. 

Вас також можуть зацікавити новини: