ЗСУ отримали наказ деокупувати південь України / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Для переходу до контрнаступу та звільнення всієї території України наразі українським захисникам важливо відбити у загарбників Херсонську область.

Таку думку висловив генерал-лейтенант у відставці, екс-заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Щоб бути успішними в наступальних діях на Херсонському напрямку, необхідно забезпечити, щонайменше, успішні оборонні дії в східній операційній зоні, де противник зосереджується і намагається організувати подальший наступ і захоплення Донецької області", – додав він.

Відео дня

Романенко переконаний, що здатність України перейти до контрнаступу залежить від поставок сучасного західного озброєння:

"Це таке зерно, яке має зрости, і тоді дасть ефект – спочатку оперативного рівня, який дозволив вирішувати питання на харківському напрямку і Запоріжжі, а згодом перерости в те, що ми виконаємо свою оборонну операцію".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південь України.

Вас також можуть зацікавити новини: