Українські воїни зачищають ворога на лівобережжі Херсонщини / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Українські військові продовжують знищувати ворога на Херсонщині. Зокрема, на лівому березі Сили оборони намагаються зачистити присутність окупаційних військ у 30-кілометровій зоні. 

Керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі "24 каналу" розповіла, що останнім часом неспокійно в районі Антонівського мосту, Олешок та Голої Пристані Херсонської області. Крім того, на лівому березі Дніпра постійно стаються вибухи. За її словами, зараз там ведуться  бойові дії.

"Це нормальна бойова робота. В 30-кілометровій зоні лівого берега намагаємось зачистити присутність ворога, щоб вони мінімізували обстріли Правого берега", – пояснила представниця ОК "Південь".

Відео дня

Водночас через новини про присутність ЗСУ на лівому березі Дніпра російські загарбники почали відіграватися на цивільних мешканцях Херсонщини. Обстріли правобережжя із застосуванням керованих авіаційних бомб КАБ-500 почастішали майже вдвічі.

"Якщо раніше КАБів прилітало 2-3, то зараз майже кожного дня 5-6 ракет вони спрямовують на Херсонський та Бериславський райони. Населені пункти цих прибережних районів дуже потерпають від обстрілів", – додала Гуменюк. 

Вона також зазначила, що російські окупанти "відіграються" на Херсонському напрямку, оскільки ворог побоюється просування українських військ. Водночас Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу – відомо про знищення 4 ворожих спостережних пунктів, в яких російські війська планували провести ротацію.

Ситуація на Херсонщині

Після деокупації правобережної частини Херсонської області в листопаді 2022 року російські загарбники не припиняють обстрілювати вільні території. Якщо раніше ворог бив із артилерії, то зараз почастішали випадки застосування авіаційних бомб. Одну з таких ворог скинув на школу. Там загинуло двоє людей. 

Водночас на окупованій частині Херсонщини активно працює український спротив. В селі Великі Копані Олешківського району партизани руху "АТЕШ" ліквідували двох російських загарбників, які знущалися з цивільного населення.

Вас також можуть зацікавити новини: